domingo, 21 de noviembre de 2010

MANIFESTACIÓN CONTRA LOS LATERALES Y LAS RONDES DE MATARO


NOTA DE PREMSA


MANIFESTACIÓ / TRACTORADA

DIUMENGE 21 DE NOVEMBRE




Manifestació històrica a Mataró contra el laterals de l’Autopista.

A les onze del matí d’aquest diumenge, més de cinquanta tractors ja s’esperaven a la rotonda del monument de la Laia Arquera per donar el tret de sortida a la tractorada que ha acompanyat la manifestació i que ha concentrat prop de 2000 persones en contra de la construcció dels carrils laterals de l’autopista.

2.000 persones i més de 50 tractors s’han manifestat a Mataró per demanar que s’aturin els laterals. La ciutadania a repòs clamorosament a la crida de la coordinadora 'Preservem el Maresme' que aplega ja 65 entitats del Maresme i reclama a l’administració que aturi els projectes de Ronda Mataró i Ronda Maresme i iniciï el diàleg per trobar un model de mobilitat de futur, sostenible i consensuat amb la societat civil.

Entitats, associacions de veïns, pagesos i ciutadans units hem sortit al carrer per demanar que se’ns escolti. Volem que és prioritzin les inversions en transport públic, que és respectin els escassos terrenys agrícoles, que no es degradin els nombrosos barris propers del pobles i ciutats que pretenen travessar, que no es degradi la Riera d’Argentona eix natural i connector de las serralades litoral i Montnegre, que no es divideixi més al territori amb una nova carretera segregada de l’autopista, una carretera innecessària que tindria com a única finalitat mantenir els peatges de l’autopista del Maresme, via que no està col•lapsada en absolut.

El Maresme ja té una via que la travessa, l’actual autopista i el que demanen és que s’hi facin les millores necessàries per la seva accessibilitat i que s’alliberin els peatges pels residents al Maresme, deixant només un peatge públic de regulació del llarg recorregut. Al Maresme portem més de 40 anys pagant peatges i creiem que ja ni ha prou.

Cada cop són més els ajuntaments i partits polítics que tampoc que no volen tirar endavant aquest projecte, des de ‘Preservem el Maresme’ volíem demostrar que la societat civil quan se la informa, està en contra d’aquest projecte i ho hem fet, ara li toca als nostres representats recollir aquesta reclamació i obrir el diàleg per trobar una solució entre el Govern, els ajuntaments i la societat civil.




Coordinadora Preservem el Maresme

65 entitats representades: http://www.coordinadoramaresme.cat/Preservem%20el%20Maresme%20-%20Entitats.html





Antoni Esteban / Lluís Mas -Portaveus coordinadora “Preservem el Maresme”

bustia@coordinadoramaresme.cat / mas.lluis@gmail.com

609 446 946 / 629 736 900



www.coordinadoramaresme.cat

facebook http://www.facebook.com/group.php?gid=104737639586593


Maresme, a 21 de Novembre 2010